Liv Ranwegs blogg

Liv Ranwegs blogg

Om Bloggen

Hälsa, medicin, forskning, kostfakta, komplimentär medicin, alternativ medicin, recept, vad som händer i företaget och med div. utbildningar. osv.
En salig blandning.

Jag finns även på Facebook:
https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa

Min variant av Indisk Dhal

Kost & receptPosted by Liv Ranweg Wed, April 23, 2014 18:26:38
Eftersom jag är som jag är, och aldrig kan hålla mig till ett recept pga att jag inte gillar vissa kryddor eller kombinationer, så måste jag hitta på mina egna recept. Jag brukar inte vara så bra på att måtta, men nu har jag börjat försöka anteckna vad jag gör så jag kan återberätta mina recept.
Detta receptet har jag skrivit upp måtten, och delar gärna med mig till er :)

Ingredienser:
1 broccoli
1/2 Blomkål
1 dl Purjolök, skivad
1 dl Röda linser
1 dl Creme fraiche (Eller annat tjockare/krämigare ersättare)
4 champinjoner (dela dem i 4 delar)
1 burk kokosmjölk
2 tsk buljongpulver
1/2 tsk örtsalt
2,5 tsk Curry (Gul, vanlig)
2,5 tsk Spiskummin
1/2-1 tsk Vit peppar
1/2 tsk Gurkmeja
1/2 tsk Timjan
2 cm Ingefära, Färsk, Grovt riven
1 Vitlöksklyfta
1.5 dl vatten
1 msk (ca) Ghi (renat smör), eller annat fett
1/2 kruka persilja (eller koriander om man föredrar den)

Gör så här:
- Ta lite ghi i en panna, Lägg ner purjon och alla kryddor utom örtsaltet, ingefäran och Vitlöken. Fräs en liten stund på medelvarm värme.
- Dela blomkålen och Broccolin i lagom bitar och lägg i i pannan. Häll på vattnet, kokosmjölken, linserna och de delade champinjonerna.
- sätt i buljongpulvret och örtsaltet. Och låt koka.
- När linserna börjar bli färdiga sätter du i örtsaltet, river i ingefäran och sist pressar du i vitlöken.
- När linserna är färdiga toppar du hela grytan med klippt Presilja, eller koriander om du föredrar det.

Den här maträtten är barnvänlig. Vill du ha i mer hetta kan du skiva i ca 4 cm färsk chili och riva ner mer ingefära.

Serveras med ris, bulgur eller quinoa.


Smaklig spis!



  • Comments(0)//blogg.livranweg.se/#post35