Liv Ranwegs blogg

Liv Ranwegs blogg

Om Bloggen

Hälsa, medicin, forskning, kostfakta, komplimentär medicin, alternativ medicin, recept, vad som händer i företaget och med div. utbildningar. osv.
En salig blandning.

Jag finns även på Facebook:
https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa

Saftigt Gluten-, mjölk-, ägg- och sockerfritt bröd.

Kost & receptPosted by Liv Ranweg Mon, January 26, 2015 15:31:58
Jag hade gjort morotsjuice på 2 kg morötter i råsaftcentrifugen och tyckte att det blev så mycket "morotsspån" kvar. Och det kändes så klart synd att slänga. Så jag tänkte att jag kunde göra bröd på det. Det resulterade i ett mycket lyckat recept:


Mjukt Havre- & morotsbröd.
Vegan, glutenfritt och sockerfritt.

För en plåt:
6 dl glutenfria havregryn
7 dl vatten
Ca 4 dl morotsspån (rester från råsaftcentrifugen)
1 tsk salt
Inte fullt 1/2 dl olja/ghi

Blanda havret med vattent och låt stå ca 15-20 minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Bre ut på plåt med bakplåtspapper (ca 1cm tjockt) och toppa med valfria frön. Jag tog sesam- , Chia-och pumpafrön. Grädda högt upp i ugnen i 30 min och sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter till (de ska inte vara för geggiga i) låt sedan svalna på galler.
Skär eller klipp i lagom bitar. Klart

VIKTIGT:

Om ni inte tar "morotsspån som blivit kvar i en råsaftcentrifug, utan väljer att riva morötter istället så får ni minska på vattnet med ca 2 dl.


Instagram: Livranweg

Facebook: https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa?ref=hl
Hemsida: www.livranweg.se





  • Comments(1)//blogg.livranweg.se/#post40