Liv Ranwegs blogg

Liv Ranwegs blogg

Om Bloggen

Hälsa, medicin, forskning, kostfakta, komplimentär medicin, alternativ medicin, recept, vad som händer i företaget och med div. utbildningar. osv.
En salig blandning.

Jag finns även på Facebook:
https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa

En kort berättelse om mig

Annat intressant!Posted by Liv Ranweg Tue, October 01, 2013 09:31:49

Redan som barn blev jag intresserad av hälsa och samspelet med naturen.
Men det var som ung ungdom som jag verkligen började intressera mig för det på riktigt.
När jag var 10 år valde jag själv att inte ta vaccinet som erbjöds, jag blev vegetarian och medlem i bland annat djurens rätt.
Pressen i skolan blev dock successivt högre, jag hade dyslexi som jag inte fick hjälp för och skolgången blev tung. Så småningom kom jag i obalans.

När jag gick på gymnasiet hade jag sömnproblem, migrän och ont i magen. Mina sömnproblem utvecklades till ett riktigt dåligt minne, dåligt humör och framför allt trötthet som gjorde att jag somnade överallt. Situationen blev akut och när jag för andra gången på en vecka somnat, medan jag lagade mat och hela hemmet var rökfylld när jag vaknade, förstod jag att jag behövde söka hjälp. Sömnmedicin var inte ett alternativ för mig då jag alltid varit rädd för effekterna av det. Så jag sökte mig till Ayurveda.
Jag var skeptiskt till en början, men efter bara två behandlingar, lite te och örtpasta så sov jag för första gången på minst ett år, en hel natt. Min magkatarr försvann och jag kunde både börja äta igen och fokusera på skolan.
Där började mitt vuxna intresse för hälsa, på allvar.

När jag var 17 år började jag min utbildning inom ayurveda. Nu 12 år senare har jag utbildat mig till Ayurveda-terapeut, Kraniosakral-terapeut, Vedic art-lärare och Reiki-master. 4 metoder som komplimenterar varandra och även skolmedicin.
För att få en större inblick och förståelse i hur hjärnan fungerar så läser jag just nu på psykologi-programmet på LTU, vilket ger mig möjlighet till att på ett spännande sätt koppla ihop våra kognitiva aspekter med komplementär medicin.

Jag är anställd på min mammas företag, Lotta Lindgren AB, som är är stolt bronssponsor till Naturskyddsföreningen. Miljötänk är en viktig del i företaget då vi ser att hälsa och miljö hör ihop.

Just nu jobbar jag även ideellt med ett spännande projekt som ska leda till kunskaper som både gynnar er som patienter och som bidrar till att utveckla kraniosakral-terapi som behandlingsform. Nämligen ett forskningsprojekt med tre olika diagnoser - knäartros, kroniska ländryggssmärta och migrän/svår huvudvärk – eftersom det är diagnoser där människor ofta söker sig till kraniosakral terapi då de har haft svårt att bli tillräckligt friska med de skolmedicinska behandlingar som erbjudits.

Jag kan idag se stor skillnad på hälsotänket, i samhället, jämfört med för 10 år sedan och det ger mig hopp om en ännu ljusare framtid.
Min dröm är att sjukvård och komplementärmedicin kan mötas så folkhälsan kan bli bättre och medicinering kan minska.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.