Liv Ranwegs blogg

Liv Ranwegs blogg

Om Bloggen

Hälsa, medicin, forskning, kostfakta, komplimentär medicin, alternativ medicin, recept, vad som händer i företaget och med div. utbildningar. osv.
En salig blandning.

Jag finns även på Facebook:
https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa

Nej tack till Fluor

Annat intressant!Posted by Liv Ranweg Mon, November 25, 2013 19:05:25
Fluor är en toxisk restprodukt från atomvapen- och aluminiumindustrin, som lurades på människor för att undvika problem med rening av fluoravfall och för att öka vinsterna. Det är mycket giftigt och klassificeras någonstans mellan bly och arsenik. I toxikologiböcker klassas fluor som ett starkt gift tillsammans med cyanid, som är en stark enzymhämmare. Det är giftigt vid såväl inandning (av damm eller aerosoler) och förtäring.

Fluor är ett nervgift som första gången användes av nazisterna i koncentrationslägren för att dumma ner och minska viljekraften hos fångarna så att man kunde kontrollera dem lättare. Man har tidigare även använt fluor som pesticid (bekämpningsmedel) för att avlusa kycklingar.


När fluorid kommer in i kroppen binder den sig snabbt till kalcium och eftersom kalcium finns i varje cell så binds fluor till alla vävnader, inklusive hjärna, hjärta, lever och njurar. Röntgen har påvisat skelettdeformationer bland barn med högt fluorintag. Flera studier visar en 20 – 40 procent högre höftfrakturfrekvens i områden med mycket fluor i dricksvattnet. Fluor kan stärka benytan till en viss del men insidan av benet blir i gengäld skörare och kombinationen fluor - aluminium har visat sig förorsaka samma patologiska förändringar i hjärnan som kan ses vid Alzheimers sjukdom. Det finns dessutom flera studier som visar att fluortillskott inte förbättrar tandhälsan hos skolbarn.Fluor är ett ackumulativt gift som hämmar kalciumomsättningen och cellpermeabiliteten, bryter ner protein och nedsätter kollagenproduktionen, är en av de mest toxiska metallerna, och kan förekomma i vatten, komjölk, soyamjölk etc. Ett dagligt intag på mer än 2 mg kan försämra hälsan. Med åldern minskar njurfunktionen och fluorhalten i skelett och blod ökar.
I små frekventa doser kan fluor orsaka missväxt, fosterskador, sterilitet, cancer, Alzheimers, benskörhet, åderförkalkning, försvagar immunförsvaret och reducerar hjärn-kapaciteten. Det kan bidra till illamående, förstoppning, orolig mage. Det har visat sig påverka hjärtat och cirkulationssystemet. Kan orsaka smärta i ben och ofullständiga stressfrakturer när doserna är för höga, irriterar magen ibland så hårt att det orsakar sår, komplikationer i skelettet, kan förändra utseendet på barns tänder under tandutvecklingen.

Den dödliga dosen för en 70 kg ( 154 lb) människa uppskattas till 5-10 g.


Det finns tillräckligt med fluor i en tandkrämstub för att döda ett litet barn.


Läs mer om fluor här:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1640574
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23930475
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23840230
http://www.youtube.com/watch?v=my_5Ib-gksI#t=85
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fluor-i-dricksvattnet-kan-ge-cancer_498843.svd
http://www.epochtimes.se/articles/2012/06/30/23526.html
http://www.foreningencuibono.se/wp-content/uploads/Fluor_A5_V1_utskrift.pdf
http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/fluoride_b_2479833.html
http://www.tf.nu/nyhet/fluori-tandkram-och-dricksvatten-farligt
http://www.epochtimes.se/articles/2012/06/30/23526.html
http://art-bin.com/art/sallstrom_sw.html
http://sourze.se/2008/11/07/vad-din-lakare-inte-berattar-for-dig---del-1__67372
http://thewatchers.adorraeli.com/2013/09/08/fluoride-calcifier-of-the-soul/

  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Katarina Fri, March 21, 2014 22:43:38

Nyfiken bara på kommentarer som menar att den fluor som är i tandkrämen är försumbar i förhållande till den som är i dricksvattnet. Varför tillsätts fluor i tandkräm om tänderna ändå kommer i kontakt med så mycket större mängd fluor bara genom att dricka eller skölja munnen med vatten?

Posted by Niklas Fri, November 29, 2013 13:15:58

Bästa Liv,
Det finns mycket kunskap på internet, ibland för mycket.
Innan du vet hur du skall tolka all kunskap så tycker jag att du skall vara försiktig med vilka slutsatser du drar utifrån materialet du hittar.

Detta i all välmening, för dig själv, dina närmsta och människor som läser din blogg.

MVH
Niklas

Posted by Pelle Fri, November 29, 2013 10:31:20

Om vi antar att dödlig dos är 5g, tandkräm innehåller ca 0.15% flour (vilket är maximalt vad tandkräm tillåts innehålla), och en tub är 75ml (vanliga lilla pepsodenttuben).

Då skulle man behöva sätta i sig (dvs faktiskt äta upp) drygt 40 tuber tandkräm för att få i sig dödlig dos.

Om man vidare antar att en sådan tub normalt räcker en månad (60 borstningar) så är varje "borstningsdos" grovt räknat 1g. Det betyder att du satt i dig drygt 3000 "normalportioner".

Du kanske på rak arm kan komma på fler saker som inte heller är bra att äta 3000 gånger för mycket i ett svep? Chips, mjölk, vatten... du dör av helt andra orsaker än mängden flour.

Skrämselpropaganda it is.

Posted by ML Thu, November 28, 2013 22:57:32

Tandhygienisten tyckte att barn skulle äta fluortabletter, för att förebygga karies, men det tyckte inte apotekspersonal som jag för övrigt ej kände, för att barn bland annat kunde få missfärgningar på tänderna. Tandhygienisten och apotekspersonalen jobbade inte långt från varandra och kände inte varandra vid namn. Apotekspersonal är ju experter på sina produkter och mediciner mer än vad (tand)läkare, tandhygienister är.

Posted by Johan Thu, November 28, 2013 19:37:31

Du kanske ska börja med att läsa på om skillnaderna mellan flour och flourid, kan du inte ens skilja dom åt så ger ju det dig ingen som helst trovärdighet.

"På grund av sin höga reaktivitet förekommer fluor inte fritt i naturen, utan alltid kemiskt bundet, vanligen som fluorid. Flour är det 13:e vanligaste grundämnet på jordskorpan"

Ja det finns natriumflourid i tandkräm/barntandkärm. Pepsodent kids innehåller 0,1% per liter. Vanligt dricksvatten innehåller upp till 1,5% per liter, mängden tandkräm för ett barn brukar vara som deras lillfingernagel (hela tuben 50ml) dvs mängden natriumflourid är försumbar jämförbart med mängden dom får i sig från dricksvattnet.....

Mängden i min "vuxentandkräm" innehåller föresten 0,32% per liter och den sväljer jag inte, dvs jag får i mig större mängder via dricksvattnet...

Så om du är orolig sluta drick vatten....... Och sluta sprid skärmselpropaganda....


Posted by Magnus Thu, November 28, 2013 18:59:11

Intressant, hur mycket flour får man i sig via mat och vatten per år kontra hur mycket man får i sig via tandborstning med tandkräm?

Posted by Jodu Wed, November 27, 2013 23:47:46

http://www.dhmo.org Hört talas om diväteoxid? Det kommer förgöra oss alla!

Posted by Niclas Wed, November 27, 2013 23:30:23

Flour är djävulen själv, det håller jag med dig om. Dock är jag rädd att det kan vara en myt att nazisterna använde det i koncentrationslägren. Jag blev själv nyfiken på om det verkligen var sant och hittade det här blogginlägget: http://justice4germans.com/2013/06/09/debunking-the-myth-of-water-fluoridation-by-hitler-and-those-evil-nazis/

Blogginlägget kan vara bullshit (samt mycket vinklat om författaren är nazist, vilket jag inte vet om han är), men det verkar vara tämligen utförlig research i alla fall. Läs gärna, och om du har några källor som kan motbevisa det får du gärna dela med dig. :)

Carina: Jag gör en egen tandkräm med det här receptet: http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2013/03/how-to-make-fluoride-free-toothpaste.html

Posted by Carina Wed, November 27, 2013 22:48:17

Hej! Du nämner alternativ till vanliga tandkrämer. Vilka finns det? Med vänlig hälsning, Carina Persson