Liv Ranwegs blogg

Liv Ranwegs blogg

Om Bloggen

Hälsa, medicin, forskning, kostfakta, komplimentär medicin, alternativ medicin, recept, vad som händer i företaget och med div. utbildningar. osv.
En salig blandning.

Jag finns även på Facebook:
https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa

Julig äpplekaka med knäckigt smultecke

Kost & receptPosted by Liv Ranweg Thu, December 18, 2014 13:16:06
Nu när det är jul så är det många som passar på att unna sig det dem vanligtvis inte äter. Men det finns fortfarande personer som inte kan avvika från sina allergier och överkänsligheter, tex min son.
Men även de som är överkänsliga mot vete, gluten, laktos eller mjölkprotein och till viss mån vitt socker vill ha något extra festligt när det är något speciellt.
Så i går mixtrade jag ihop en äpplekaka, som faktiskt blev riktigt god.
Den är utan gluten, raffinerat socker, ägg, laktos och går att göra fri från mjölkprotein lätt som en plätt.

Så här har ni en extra nyttig äpplekaka full med näring som är beroendeframkallande god.


Ca 8 port.
5 äpplen
2 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
150 g Laktosfritt smör (eller ghi, kakaosmör eller smakfri kokosfett vid mjölproteinallergi)
1/2 dl kokossocker
1 - 1.5 msk kanel
1/2-1 tsk vaniljsocker

Skala och skiva äpplena och sätt i lagom stor form, blanda med kanel.
Smält smöret och blanda i mandelmjöl, sesamfrön, kokossocker, och vaniljpulver. Och klicka ut över äpplena.

Grädda i ugn ca 20 minuter i 200 grader.

Voilà!

(denna äpplekaka är dessutom gjord på svenska krav-äpplen köpta av Susanna som har sin krav-äpplegård på österlen.)

Vi åt med laktosfri grädde med vaniljpulver till. Men den funkar att äta som den är eller man annan grädde.







  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.