Liv Ranwegs blogg

Liv Ranwegs blogg

Om Bloggen

Hälsa, medicin, forskning, kostfakta, komplimentär medicin, alternativ medicin, recept, vad som händer i företaget och med div. utbildningar. osv.
En salig blandning.

Jag finns även på Facebook:
https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa

Saftigt Gluten-, mjölk-, ägg- och sockerfritt bröd.

Kost & receptPosted by Liv Ranweg Mon, January 26, 2015 15:31:58
Jag hade gjort morotsjuice på 2 kg morötter i råsaftcentrifugen och tyckte att det blev så mycket "morotsspån" kvar. Och det kändes så klart synd att slänga. Så jag tänkte att jag kunde göra bröd på det. Det resulterade i ett mycket lyckat recept:


Mjukt Havre- & morotsbröd.
Vegan, glutenfritt och sockerfritt.

För en plåt:
6 dl glutenfria havregryn
7 dl vatten
Ca 4 dl morotsspån (rester från råsaftcentrifugen)
1 tsk salt
Inte fullt 1/2 dl olja/ghi

Blanda havret med vattent och låt stå ca 15-20 minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Bre ut på plåt med bakplåtspapper (ca 1cm tjockt) och toppa med valfria frön. Jag tog sesam- , Chia-och pumpafrön. Grädda högt upp i ugnen i 30 min och sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter till (de ska inte vara för geggiga i) låt sedan svalna på galler.
Skär eller klipp i lagom bitar. Klart

VIKTIGT:

Om ni inte tar "morotsspån som blivit kvar i en råsaftcentrifug, utan väljer att riva morötter istället så får ni minska på vattnet med ca 2 dl.


Instagram: Livranweg

Facebook: https://www.facebook.com/LivRanwegochhalsa?ref=hl
Hemsida: www.livranweg.se

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Maya Sun, August 07, 2016 20:25:10

hej! Jag hittade receptet på ditt supergoda bröd som dessutom är så lätt att göra, tack för det. toppen! Men jag undrar hur man bäst förvarar det? Det var ju så knaprigt och gott när det var nybakat, men tyvärr blev mitt bröd rätt segt sen. Har du tips på förvaring?